Städmanual vid köp av städ


OSB: Städfirman tar inga sopor och diskar ej!

Sopor

Ni ansvarar för att ta hand om alla sopor själva. Det finns inga sopkärl för festlokalen på Stubbahagen. Ett tips är att ha en bra sortering från start så ni enkelt kan lämna det på återvinningen.

Matavfall sorteras i bruna papperspåsar och går bra att slänga i våra soptunnor som står bakom tillbyggnaden.

Tillbyggnad – kök och toaletter

Vid inhyrd personal är det fortfarande Ni som hyresgäst som ansvarar för att nedan punkter är utförda.

Kök

  • Alla kantiner ska vara ordentligt rengjorda, det finns svinto att tillgå vid behov.
  • Töm diskmaskin på vatten, rengör silar och nivårör samt själva diskmaskinen. Läs separat instruktion för nedstängning av diskmaskin.
  • Lägg alla använda kökshanddukar i en hög på en bänk

Utrustning i kök

  • Kontrollera att all utrustning och porslin står på anvisad plats, det skall vara rent och torrt.
  • Ljuslyktor ska vara rengjorda och diskade. Observera att ev. stearin tas bort innan de diskas i diskmaskinen.
  • Flaskor för vatten ska diskas i diskmaskin så de hålls fräscha.

Toaletter samt personaltoalett

  • Töm papperskorgar
  • Ta handdukar och lägg i köket med de andra handdukarna

Stallet

  • Återställ samtlig biljardutrustning, lägg ej på skivan.
  • Hammare till stubbe ska ligga på stubben

Baren

  • All barutrustning (droppkorkar, shaker, diskställ etc) ska diskas av i diskmaskinen i köket och lämnas torr i plastback under bardisk.
  • Ska ni "hälla ut" mycket vätska såsom diskvatten, alkohol osv – använd vask i kök. Vasken i baren vattnar nämligen våra rosor 😊

Ladan

  • Ta ner allt extra pynt som ni hängt upp (om inget annat kommunicerats med oss)

Utomhusmiljöer

  • Ta en runda på innergården, framsidan, bakfickan, parkeringen och ner till sjön (om ni varit där) och plocka ev. fimpar, snusprillor och annat skräp som blåst iväg
  • Töm askkoppar
  • Rengör grill
  • Ställ tillbaka utemöbler som de stod när ni fick tillträde

Gästhuset

  • Töm papperskorgar
  • Töm diskmaskin – säkerställ att all utrustning i köket är ren